Vergoeding Mindfulness training 

Bij alle zorgverzekeraars worden verschillende regels toegepast. Informeer daarom altijd bij uw eigen zorgverzekeraar of de training (deels) wordt vergoed en onder welke voorwaarden vergoeding mogelijk is. De vergoede bedragen liggen in 2021 tussen de 100 en 350 euro, afhankelijk van de verzekeraar en het gekozen aanvullende pakket.

Ga naar ZorgWijzer.nl voor een overzicht van de voorwaarden en vergoede bedragen per verzekeraar.

AGB- of behandelcode

Helaas komt het regelmatig voor dat zorgverzekeraars een declaratie afwijzen omdat de trainer geen AGB-code heeft of omdat er geen behandelcode op de factuur vermeld staat. Dit is echter niet terecht. De zorgverzekeraars die vergoeding bieden voor mindfulness doen dat in de meeste gevallen op voorwaarde dat er een doorverwijzing is afgegeven door de huisarts en de mindfulnesstrainer bij de VMBN is aangesloten in categorie 1. Wordt uw declaratie afgewezen, neem dan contact op met uw zorgverzekeraar en verwijs naar hun eigen vergoedingsvoorwaarden of vraag of zij willen aangeven waar in hun voorwaarden staat dat er voor de vergoeding van de mindfulnesstraining een AGB- of behandelcode nodig is.

Tips voor andere mogelijkheden voor vergoeding

Via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een budget preventie, een ziekteverzuimbudget en /of een budget persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk.

Via arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Hierbij is van belang om goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Wellicht kunt u een beroep doen op WMO-gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR-training voor mantelzorgers.

De Roosentuin  

Prinses Margrietplein 19    

3402 CG IJsselstein    

06-20134737            

NL87 INGB 0004 4448 37

BTW id NL001941871B15     

AGB: 90-040285 (t.n.v. R. de Groodt)   

[email protected]          

KVK: 30252663

VMBN: 2013378 cat I (Mindfulness)     

AGB: 90-18717 (t.n.v. de Roosentuin)   

Tramhalte Hooghe Waerd            


0 of 350

Ervaringen van oud deelnemers

Malcare WordPress Security